dimarts, 14 de març del 2017

Els diners que la festa de les Falles aporten a València.

Quan parlem dels costums, de la cultura, de la festa, de les tradicions,... pròpies d’una regió, a vegades no li donem importància a determinats aspectes connectats o vinculats a aquests.
Per exemple, quan parlem de les Falles a la ciutat de València, festa en honor a la Mare de Déu del Desamparats, i què fou reconeguda com Patrimoni Immaterial de la Humanitat fa poc de temps, no hi ha que oblidar que és un motor econòmic molt important per a la ciutat i per tota la Comunitat, i que a l'any 2008 es va quantificar prop a 900 milions d'Euros. Baix poden veure una graella amb les xifres econòmiques estimades de les Falles de l’any 2008, extretes del Estudio del impacto económico y social de las Fallas de Valenciaestreta de l’Estudio del impacto económico y social de las Fallas en Valencia, realitzat per la Interagrupació de Falles de València (https://www.interagrupacionfallas.com/estudio-impacto-economico-y-social/).
Quina repercussió tenen? Hi ha sectors productius vinculats a aquesta festa com son: la confecció de roba i complements fallers típics, els arreglaments florals, la il.luminació, el turismo, la construcció de falles, els focs pirotècnics, la restauració i hostaleria, les bandes de música, els salons de bellesa,…
I aquestes empreses donen molt de treball durant tot l’any, a més què fa que negocis de tota mena tinguen una setmana de vendes i ingressos.
El mateix va ocórrer amb les Hogueres de Sant Joan a Alacant, amb les festes de Mors i Cristians, o la tomatina de Bunyol,... i otres moltísimes festes i fets culturals valencians que es desenvolupen a la Comunitat Valenciana i a la resta del món.
Us comparte un enllaç a una notícia de OK Diario de febrer d'aquest any: https://okdiario.com/fallas/2017/02/15/dinero-que-fallas-dejan-valencia-755841

Gràcies per llegir-me.
Salutacions.
JFRB.





Fallas 2017, la Pepica Valencia


Graella 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada